Miljard dollar Publiek verhandelde MicroStrategy koopt 21.454 Bitcoin als reserve-actief

Twee weken na de aankondiging van het plan om te investeren in Bitcoin, kocht MicroStrategy voor $250 miljoen aan BTC, dat volgens de CEO digitaal goud is en superieur is aan cash en activaklasse voor waarde op lange termijn.

MicroStrategy neemt nu een diepe duik in de wereld van bitcoin.

Het beursgenoteerde Nasdaq-softwarebedrijf van $1,2 miljard heeft officieel zijn positie in de grootste digitale asset aangekondigd. Twee weken na de aankondiging om te investeren in bitcoin als inflatieafdekking, heeft het bedrijf 21.454 BTC gekocht tegen een totale prijs van $250 miljoen, inclusief kosten en vergoedingen.

Zoals we meldden, in de winstvraag op 28 juli 2020, deelde het bedrijf zijn bitcoin-investeringsplannen als onderdeel van zijn tweeledige kapitaaltoewijzingsstrategie om „de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders te maximaliseren“, zei Michael J. Saylor, CEO, MicroStrategy Incorporated.

Volgens Saylor is het hun investeringsgeloof dat bitcoin Lifestyle een „betrouwbare opslagplaats van waarde en een aantrekkelijk investeringsobject“ is, dat meer prijsstijgingspotentieel op lange termijn heeft dan het aanhouden van contant geld. Hij zei,

„Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen“.

Het bedrijf erkent de digitale activa als „een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contant geld“, waardoor het een belangrijke plaats inneemt in zijn treasury reserve programma.

Het is na maanden van beraadslaging dat het bedrijf heeft besloten om zijn kapitaal in bitcoin toe te wijzen, onthulde het bedrijf. De beslissing werd deels ingegeven door macrofactoren die risico’s voor hun investeringen op lange termijn met zich meebrengen.

De economische en volksgezondheidscrisis, de ongekende financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid, waaronder QE in de hele wereld, en de wereldwijde politieke en economische onzekerheid zijn de factoren die door de onderneming worden genoemd en die een „aanzienlijk waardeverminderingseffect hebben op de reële waarde op lange termijn van fiatvaluta’s en vele andere conventionele activatypes„.

En bitcoin biedt „niet alleen een „redelijke hedge tegen inflatie, maar ook het vooruitzicht om een hoger rendement te verdienen dan andere investeringen,“ zei Saylor.

Volgens het bedrijf is ’s werelds grootste digitale asset een digitaal goud dat sterker, slimmer, harder en sneller is dan „elk geld dat eraan vooraf is gegaan„. De CEO zei,

„We vinden de wereldwijde acceptatie, merkherkenning, vitaliteit van het ecosysteem, netwerkdominantie, architectonische veerkracht, technisch nut en gemeenschapsethos van Bitcoin een overtuigend bewijs van haar superioriteit als activaklasse voor diegenen die op zoek zijn naar een langdurige waardevastheid“.