Hvordan Bitcoin ble Cryptos svar på vin, whisky og klokker

Ettersom Bitcoin-handelsvolumene synker, blir eiendelen sett på som noe mer som en sjelden eiendel enn en omsettelig valuta.

Data sier at Bitcoin blir brukt mer som en investering enn en omsettelig valuta.
Valutaen blir mer sett på som en sikring mot volatilitet i fiatmarkedene.
Det oppfører seg nå mer som eiendeler, inkludert god vin, sjeldne whiskyer og klassiske biler.

For litt over 12 måneder siden var mengden Bitcoin som slo gjennom markedene dobbelt så mye som den nest mest likvide eiendelen, Ether, valutaen til Ethereum. I dag er det motsatte.

Faktisk har Bitcoins handelsvolum gått ned siden 2018, men som vi har sett i år har Bitcoins pris tikket opp og oversteg $ 13 000 for første gang i år.
chart-bitcoin-trading-volume-over-time
Bitcoins volumer har gått ned.
Mens vi vet at Bitcoins pris går opp og ned hele tiden, ser kryptomarkedsovervåkere i 2020 ut til å komme til lignende konklusjoner: arten og omfanget av denne nylige Bitcoin bull run ser ut og føles annerledes.

I dagens Market Watch (i samarbeid med AAX) skal vi utforske hvorfor dette er og hvorfor Bitcoin nå blir behandlet på en lignende måte som hvordan investorer kjøper og holder luksusvarer som vin, whisky og klokker.
Bitcoin blir en ressurs

La oss først se på hvordan Bitcoin-trader har endret seg.

Antall Bitcoin-adresser som har mer enn 0,1 mynter (for tiden ca $ 1,188) er på en heltidshøyde, og antall adresser som har mer enn 100 mynter (for tiden $ 1,188 millioner) har nådd en høyde på seks måneder, ifølge Glassnode .

Antall kryptohvaler, de som har mer enn 1000 BTC, har også nådd en heltidshøyde i august i år.

Det er ikke vanskelig å se hvorfor. Ifølge analysesiden Glassnode: „98% av alle ubrukte Bitcoin-transaksjoner (UTXO-er) er for tiden i fortjeneste.“
98% av ubrukte Bitcoin-transaksjoner kan selge for fortjeneste: rapport

Her er en annen beregning som beskriver Bitcoins nylige suksess, per analyseside Glassnode: „98% av alle ubrukte Bitcoin-transaksjoner (UTXOs) er for tiden i fortjeneste.“

Dette har vært en trend som har modnet seg over flere år, ifølge Grayscales verdsettelse av Bitcoin-rapporten. I papiret la Grayscale merke til en markant økning i antall holdere – personer som hadde Bitcoin i mer enn tre år – versus spekulanter, folk som har flyttet Bitcoin de siste 90 dagene.
innehavere-spekulanter-diagram-bitcoin

Bitcoin er en HODLers-glede.

Rapporten indikerer også at det aldri har vært et høyere nivå av Bitcoin eid i mer enn et år. Bitcoin blir en butikk med verdi, og ikke en handelsvaluta, som vi vil utforske mer i neste avsnitt.
Ethereum og Tether blir kryptovalutaen

Som vi sa tidligere, så lite som for et år siden, var Bitcoin livsnerven i likviditetsmarkedene for kryptovaluta. Men ting er annerledes nå.

Ethereum-blockchain behandler nå mer enn det dobbelte av det daglige transaksjonsvolumet til Bitcoin-blockchain, og kjører en massiv vekst i stablecoins og DeFi-appene som bruker dem.

En ny rapport fra kryptoforskningsfirma Messari om Q3-aktivitet i DeFi og stablecoins har avslørt at det nåværende rullerende 30-dagers gjennomsnittet for Ethereum er rundt $ 7 milliarder dollar; Bitcoin er under 3 milliarder dollar.